Kohtaamisia ja keskustelua, tukea ja tietoa

Syksy tuo usein mukanaan jotain uutta ja jännittävää – näin myös Perhe maailmalla-projektissa. Monenlaisia uusia sisältöjä on luvassa jo lokakuusta alkaen.

2huomio.jpg

Kysy asiantuntijalta

Kysy asiantuntijalta on uusi, seitsemänosainen verkkokeskustelusarja.

Jokaisessa jaksossa on oma aiheensa ja kysymyksiin on vastailemassa alan asiantuntija. Kysymyksiä saa lähettää ennakkoon sekä esittää lähetyksen aikana. Kysy asiantuntijalta-illat pidetään lokakuusta lähtien keskiviikkoisin klo 19 (Suomen aikaa). Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/S/38691D076FF44BCA

Syksyn aiheet ovat:

14.10. Yksinäisyyden tunne uudessa maassa/Salla Korteniemi, Merimieskirkko

21.10. Omat voimavarat käyttöön /Teija Eskola ja Tuija Laitinen, Mielenterveyden keskusliitto

28.10. Yhteisöllisyys jaksamisen tukena/Matti Rintamäki, Merimieskirkko

4.11. Miten hahmotan tulevaisuutta ulkosuomalaisena?/Saara Mughal, Merimieskirkko

11.11. Itsemyötätunnon taito/Teija Eskola ja Tuija Laitinen, Mielenterveyden keskusliitto

18.11. Resilienssi – Myönteisen selviytymisen taito/Ilona Taimela, Ilmiömuotoilu Oy

25.11. Paluumuutto: miten luopua vanhasta ja luoda uutta tilalle?/Ilona Taimela, Ilmiömuotoilu Oy

Tositarinoita maailmalta -kokemustarinat

Projektiin koulutetut vertaisasiantuntijat tulevat täydentämään kokemuksellaan ja omalla äänellään projektin asiantuntijasisältöjä.

Lokakuun loppupuolella starttaavat Tositarinoita maailmalta -kokemusillat. Ääneen pääsevät ulkomailla asuvat suomalaiset sekä paluumuuttajat. Kokemustarinan kuunneltuaan osallistujilla on mahdollisuus jakaa omia kokemuksiaan arjesta ulkomailla sekä saada vertaistukea toisten ulkosuomalaisten kokemuksista.

Tositarinoita maailmalta -lähettiläiden tarinat

Tositarinoita maailmalta -lähettiläät jakavat kokemuksiaan ja arkeaan projektiblogissa ja some-kanavillamme. Tavoitteena on, että heidän tarinansa auttavat toisia samantyyppisessä tilanteessa olevia.

Verkkoryhmä kulttuurien kohtaamisesta

Kulttuurien välisestä kohtaamisesta ja sen aiheuttamista tunteista voit tulla keskustelemaan Hanna Guyotin vetämään ryhmään. Gyuot on aikuiskouluttaja ja ohjaa monikulttuuristen naisten ryhmiä. Ryhmä starttaa 12.11. torstaina klo 9.00 (Suomen aikaa) ja kokoontuu kolme kertaa. Mukaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen ryhmään viikosta 42 alkaen, seuraa ilmoittelua.

Tervetuloa osallistumaan ja tapaamaan muita ulkosuomalaisia!

Otamme mielellämme vastaan palautetta, toiveita ja ehdotuksia sisällöistä sekä verkkolähetyksistä osoitteessa perhemaailmalla(a)kvs.fi tai Facebookissa:

Aurinkoisin terveisin,

Perhe maailmalla-projekti, Milla ja Kristiina

———————————————————

P.S. Huomasitko, että elokuussa avautuivat Perhe maailmalla -verkkosivut? Koti toisaalla -blogi siirtyi osaksi sivustoa. Blogissa on julkaistu artikkeleita säännöllisesti marraskuusta 2019 alkaen. Jatkossa blogissa tullaan julkaisemaan asiantuntija-artikkelien ja henkilöhaastattelujen lisäksi aiempaa enemmän vaihtuvien kirjoittajien kolumneja.

Samaan aikaan Perhe maailmalla-sivujen kanssa avautui myös Suomi-Seuran uudet neuvontapalvelusivut nuorille ja senioreille. Perhe maailmalla-projekti siirtyy vuoden 2021 alussa osaksi Suomi-Seuran neuvontapalvelutrioa.