Sinustako vertaisasiantuntija?

Vertaisasiantuntijarekrymme saavutti suuren suosion. Saimme mahtavan määrän yhteydenottoja. Kiitos kaikille kiinnostuksesta!

maapallo.png

Haku on tältä erää päättynyt. Käymme nyt läpi saapuneet yhteydenotot. Tarinankertojien, keskusteluvirittäjien ja Tositarinoita maailmalta -lähettiläiden haastattelut ovat käynnistyneet. Tositarinoita maailmalta -kokemusillat alkavat lokakuussa 2020.

Perhe maailmalla -projektiin haetaan vertaisasiantuntijoita myös jatkossa. Jos olet vapaaehtoistoiminnasta kiinnostunut nykyinen tai aiempi ulkosuomalainen, seuraa ilmoittelua: perhemaailmalla.fi.

Mistä on kyse?

Vapaaehtoisena vertaisasiantuntijana edistät ulkosuomalaisten hyvinvointia. Saat tehtävässä tarvittavan tuen ja perehdytyksen. Pääset myös vaihtamaan ajatuksia muiden vertaisasiantuntijoiden kanssa. Vertaisasiantuntijoilta ei edellytetä tiettyä ammatillista taustaa. Omakohtainen kokemus ulkomailla asumisesta ja into toimia muiden tukena riittävät.

Etsimme vertaisasiantuntijoita kolmeen erilaiseen tehtävään:

Tositarinoita maailmalta -kokemusillat

Tositarinoita maailmalta -kokemusillat ovat ulkosuomalaisten paikka tarinoiden kertomiselle ja jakamiselle kuin nuotiopiiri.

Tarinankertoja

Tule kertomaan tarinasi Perhe maailmalla -projektin Tositarinoita maailmalta -kokemusiltaan! Juuri sinun tositarinasi maailmalta voi olla avuksi ulkomailla asuville tai ulkomaille muuttoa suunnitteleville. Muiden auttamisen lisäksi voit saada uudenlaisia kokemuksia ja tavata ulkomailla asuvia suomalaisia. Voit päättää itse kuinka paljon aikaa käytät tähän ja kuinka usein. 

Kokemusilloissa käytät oman tarinasi kertomiseen 15 minuuttia. Säännöstelet itse mitä ja miten paljon kerrot itsestäsi. Tarinasi kuuntelemisen jälkeen osallistujat voivat keskustella tarinastasi heränneistä ajatuksista.

Kokemusillat järjestetään zoom-alustalla ja tarinankertoja esiintyy omilla kasvoillaan.

Keskustelunvirittäjä

Onko sinulle luontaista virittää keskustelua? Osaatko tiivistää muidenkin huulilla keikkuvat kysymykset? Tule kokemusiltojen nuotiopiirin kipinämikoksi eli keskustelunvirittäjäksi! Keskustelunvirittäjänä voit voimaannuttaa muita. Sinun ei tarvitse sitoa vapaa-aikaasi kuin sen verran kuin sinulle itsellesi sopii.

Keskustelunvirittäjältä ei vaadita ennakko-osaamista tai ohjaajakoulutusta: omakohtainen kokemus ulkomailla asumisesta, halu esittää kysymyksiä ja into kannustaa muita osallistumaan yhteiseen keskusteluun riittävät.

Tositarinoita maailmalta -lähettiläs

Oletko sinä etsimämme Tositarinoita maailmalta -lähettiläs? Oletko ulkosuomalainen tai asunut aiemmin ulkomailla? Olisitko kiinnostunut jakamaan kokemuksiasi ja arkeasi – myös kommelluksiasi! –  ulkosuomalaisille tai sellaiseksi haikaileville.

Jokainen ulkomaille muuttava on jossain vaiheessa uuden edessä, kun vierauden tunne, uusi kulttuuri ja erilaiset tavat mullistavat elämää. Juuri sinun kokemuksesi saattaa auttaa muita samantyyppisessä tilanteessa olevia. Tositarinoita maailmalta -lähettiläänä pääset toimimaan vertaistukena. Saat mielenkiintoisen ja itse räätälöitävissä olevan tavan antaa panoksesi ulkosuomalaisten yhteisten asioiden esiin tuomiseksi. Voit valita itsellesi sopivimman jakamistavan: blogikirjoitus, mikroblogi, kuva, video tai Perhe maailmalla -projektin kokemusillat. Sinun ei tarvitse olla ammattikirjoittaja, kiinnostus ja halu jakaa kokemuksiasi riittävät.

Kiinnostuitko?

Jos olet kiinnostunut jostakin yllä olevasta tehtävästä, ole yhteydessä perhemaailmalla@kvs.fi tai projektipäällikkö Milla Holmbergiin (milla.holmberg@kvs.fi).

Kerro viestissäsi:

  • mikä rooli sinua ensisijaisesti kiinnostaa?
  • miksi haluaisit toimia projektin vapaaehtoisena/vertaisasiantuntijana?
  • mitä haluaisit oppia ja saada itsellesi vertaisasiantuntijana toimimisesta?

Kaikki vertaisasiantuntijatehtävistä kiinnostuneet haastatellaan. Vertaisasiantuntijat saavat perehdytyskoulutuksen, jossa käydään läpi tehtävänkuva sekä projektin teemoja ja toimintaa. Toiminnanohjausta ja vapaaehtoisten tapaamisia tullaan järjestämään säännöllisesti. Tapaamisissa on mahdollisuus vaihtaa kokemuksia ja ajatuksia muiden kanssa.

Olet lämpimästi tervetullut joukkoomme!

Perhe maailmalla -projekti/Milla Holmberg & Kristiina Andreasson